October 14, 2016

Sephora Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Και ενώ η εμμονή με τα προϊόντα σε μορφή cushion συνεχίζεται, και όλο και περισσότερες εταιρείες εμπλουτίζουν τη συλλογή τους με προϊόντα μακιγιάζ αυτού του τύπου, σκέφτηκα να μοιραστώ τη γνώμη μου για το κραγιόν Wonderful Cushion Matte Lip Cream του brand Sephora, το οποίο έχω στη συλλογή μου τους τελευταίους μήνες. Η ελκυστική και παιχνιδιάρικη συσκευασία, η βασισμένη σε cushion υπόστασή του και η πρακτικότητα που αυτή υπόσχεται, ήταν παράγοντες που θέλησα να πειραματιστώ με αυτό.

Sephora. Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Τα προϊόντα μακιγιάζ σε μορφή cushion κατάγονται από την Κορέα, όπου δημιούργησαν τάση και έπειτα σταδιακά άρχισαν να λανσάρονται από high-end και ευρείας κυκλοφορίας brands σε Ευρώπη και Αμερική. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι το μαξιλαράκι -cushion- μέσα από το οποίο έρχεται το προϊόν με υγρή ή κρεμώδη σύσταση. Η μεγάλη επιτυχία τους βασίζεται στο ότι είναι πολύ πρακτικά, καθώς μπορείς να εφαρμόσεις το υγρό προϊόν με το μαξιλαράκι - σφουγγαράκι ακόμα και on the go χωρίς να λερωθείς, η υφή τους είναι ελαφριά, ενώ παράλληλα η κάλυψη μπορεί να είναι από ελαφριά ως μεγάλη. Επιπλέον τα περισσότερα brands διαβεβαιώνουν ότι το μαξιλαράκι είναι αντιβακτηριδιακό και δεν αναπτύσσονται σε αυτό επιβλαβή βακτήρια ή μικρόβια έπειτα από κάποιες χρήσεις.

Το Wonderful Cushion Matte Lip Cream του brand Sephora ανήκει σε αυτή ακριβώς την κατηγορία προϊόντων μακιγιάζ και βρίσκεται στα καταστήματα Sephora ήδη από το καλοκαίρι που μόλις πέρασε. Από τις πέντε, βασικές θα έλεγα, αποχρώσεις στις οποίες διατίθεται, διάλεξα την κόκκινη, μιας και ένα κλασσικό κόκκινο είναι απαραίτητο κάθε εποχή του χρόνου. Συγκεκριμένα η απόχρωση που έχω είναι η 05 Wonderful Red. Πριν την πρώτη χρήση το μαξιλαράκι είναι καθαρό, χωρίς χρώμα, ενώ χρειάζεται να πιέσεις το σωληνάριο ώστε να εμποτιστεί το μαξιλαράκι με χρώμα και να το εφαρμόσεις στα χείλη σου.

Sephora. Wonderful Cushion Matte Lip Cream

Το προϊόν καθ' αυτό είναι πλούσιο, εξαιρετικά κρεμώδες και βελούδινο και το χρώμα του πολύ έντονο και πυκνό. Είναι πολύ ενυδατικό στα χείλη, αφού περιέχει βούτυρο καριτέ και έλαιο σπόρων βαμβακιού. Είναι πραγματικά πολύ άνετο και δεν μου δημιουργεί την παραμικρή ξηρότητα. Επιπλέον διαρκεί πολλές ώρες και ξεθωριάζει όμορφα, αφήνοντας ένα όμορφο "λεκιασμένο" αποτέλεσμα στα χείλη.

Παρόλ' αυτά υπάρχουν φορές που το λατρεύω, ενώ κάποιες άλλες με προβληματίζει. Και νομίζω ότι ο βασικός λόγος που μου δημιουργεί το πρόβλημα είναι ότι το τελείωμά του είναι σχεδόν ματ, όχι απόλυτα ματ. Και αυτό συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα δεν στεγνώνει πάνω στα χείλη παρά μόνο όταν έχει αρχίσει να φθείρεται και να αφήνει αυτό το όμορφο λέκιασμα. Επιπλέον, η εφαρμογή του με το ενσωματωμένο μαξιλαράκι δεν είναι ακριβής και θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μαξιλαράκι περισσότερο μετακινεί το προϊόν δεξιά-αριστερά στα χείλη, παρά το απλώνει ομοιόμορφα. Έτσι κάποιες φορές που θέλω ακρίβεια και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα αναγκάζομαι να το απλώνω με ένα πινελάκι χειλιών, ενώ κάποιες άλλες που θέλω αποτέλεσμα ελαφρύ και ανέμελο το απλώνω με το δάχτυλό μου σαν balm. Τέλος ο τρίτος λόγος που με προβληματίζει είναι η απόχρωσή του, η οποία είναι πραγματικά wonderful και εννοώ ότι είναι πολύ έντονη και φωτεινή, σχεδόν neon και όχι μία κλασσική κόκκινη απόχρωση, η οποία φοριέται όλο το χρόνο. Το ίδιο παρατηρώ και στις υπόλοιπες αποχρώσεις, είναι όλες έντονες με διάθεση neon.

Wonderful Cushion Lip Cream. Shade 05 Wonderful Red

Η αφαίρεσή του είναι σχετικά δύσκολη, αφού στην πραγματικότητα δεν αφαιρείται πλήρως. Στην φωτογραφία παρακάτω βλέπετε ότι έχει μείνει αρκετό χρώμα στο χέρι μου παρότι αφαίρεσα τα swatches με νεράκι ντεμακιγιάζ. Πιθανότατα με ένα εξειδικευμένο προϊόν ντεμακιγιάζ χειλιών η αφαίρεση να γινόταν πιο εύκολη, αλλά προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ξεχωριστό προϊόν ντεμακιγιάζ για τα χείλη.

Wonderful cushion lip cream. Leaves a stain even after demakeup

Εν συντομία παρότι υπάρχουν λόγοι οι οποίοι με κάνουν να αγαπώ το Wondeful Cushion Matte Lip Cream, νομίζω δεν θα το αγοράσω ξανά σε κάποια άλλη απόχρωση. Παρόλ' αυτά θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω το αντίστοιχο Wonderful Cushion Healthy Glow Cream Blush.

Sephora Wondeful Cushion Matte Lip Cream. 05 Wonderful Red

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο cushion προϊόν χειλιών?

Martina 
SHARE:

No comments

Post a Comment

Beauty Fashion Lifestyle Travel