July 09, 2016

My 3-step night time skin care

Μία από τις πιο αγαπημένες στιγμές της μέρας μου είναι ακριβώς μετά το ντους ή το μπάνιο, όταν επιστρατεύω μπουκαλάκια και βαζάκια για την περιποίηση προσώπου και σώματος. Η φροντίδα του σώματος συχνά επισκιάζεται και επηρεάζεται αρνητικά από παράγοντες, όπως η κούραση ή η υπερβολική ζέστη τώρα το καλοκαίρι. Σε αντίθεση με τη φροντίδα της ευαίσθητης και απαιτητικής επιδερμίδας του προσώπου, την οποία ακολουθώ ευλαβικά κάθε βράδυ. Ένα ritual ομορφιάς, το οποίο ενισχύει και προστατεύει τόσο την επιδερμίδα όσο και το πνεύμα. Υφές και αρώματα διασφαλίζουν ένα υγιές και όμορφο δέρμα, ενώ προετοιμάζουν για έναν ύπνο γλυκό και ξέγνοιαστο. Παρότι η ρουτίνα περιποίησης ξεκινά από το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό, σε αυτό το post επικεντρώνομαι στα προϊόντα που χρησιμοποιώ αμέσως μετά. 3 βήματα που ακολουθώ κάθε βράδυ τις τελευταίες εβδομάδες και είμαι πραγματικά ευχαριστημένη.

Skin care. My before bed essentials

Step 1. Serum
 Ο ορός που χρησιμοποιώ αυτή την περίοδο είναι από την αγαπημένη Fresh Line και ακούει στο όνομα HERA Phenomenon Corrective Serum. Τον βρήκα στο special edition Glowbox ft. Fresh Line και ξεκίνησα να τον χρησιμοποιώ αμέσως, μιας και αυτός που είχα τελείωσε just in time. Από την πρώτη χρήση μου άρεσε πολύ η ανάλαφρη υφή του και το πολύ πολύ απαλό άρωμά του, το οποίο μου αποπνέει νότες χαμομηλιού και λεβάντας. Η υφή του διάφανη και ρευστή, απλώνεται εύκολα και απορροφάται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Επειδή η σύστασή του είναι φυτική και δεν περιέχει σιλικόνες, κατά την εφαρμογή και αφού έχει δουλευτεί απαλά σε όλο το πρόσωπο, αφήνει μία ελαφρώς κολλώδη αίσθηση, η οποία όμως έχει εξαφανιστεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, σαν να μην υπάρχει τίποτα στο πρόσωπο. Η συσκευασία αναφέρει ότι αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία, χαρίζει σύσφιξη και διορθώνει γραμμές και ατέλειες. Και ενώ δεν έχω ανάγκη για σύσφιξη και διόρθωση ρυτίδων, παρατηρώ ότι αφήνει το δέρμα σφριγηλό και τονωμένο.  Απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος και τον θεωρώ ιδανικό για όλες τις ηλικίες.

Step 1. Fresh Line HERA Phenomenon Corrective Serum

Step 2. Oil
Βραδινή περιποίηση που δεν περιλαμβάνει κάποιο έλαιο προσώπου δεν είναι ικανοποιητική για εμένα. Είναι κάτι που βρίσκω σε αυτά τα λαδάκια, το οποίο με κάνει να νιώθω χαρούμενη.  Το λαδάκι που αποτελεί το δεύτερο βήμα της φροντίδας μου αυτό το διάστημα είναι το Extraordinary Oil της L' Oreal. Ευρεως γνωστό και ως Huile Extraordinaire με την πρωτότυπη ονομασία του. Αγαπώ τόσο πολύ αυτό το λαδάκι. Το άρωμά του με ξετρελαίνει. Είναι απαλό, αλλά ευδιάκριτο ταυτόχρονα. Μυρίζει φυτά και καρπούς σε έναν τόσο αρμονικό και ντελικάτο συνδυασμό που απλά δεν χορταίνω. Ανυπομονώ κάθε βράδυ για το step 2. Κάποιες κοπέλες βρίσκουν το άρωμά του έντονο, αλλά σε εμένα ταιριάζει τόσο πολύ, είναι το άρωμα που θέλω ακριβώς πριν τον ύπνο. Η συσκευασία του πολυτελής και η υφή του ελαίου ανάλαφρη και μη λιπαρή. 2-3 σταγόνες είναι αρκετές για να ενυδατώσουν πλήρως και να αναδείξουν τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Έρχεται σε ένα χάρτινο κουτάκι τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη, το οποίο δυστυχώς δεν έχω κρατήσει για να σας δείξω. Στη συσκευασία όμως αναφέρει ότι περιέχει 8 πολύτιμα αιθέρια έλαια με αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Είναι υπέροχο! Αισθησιακό ελιξήριο αναζωογόνησης που προσφέρει κασμιρένια απαλότητα, όπως αναφέρει και η ίδια η L' Oreal! Δείτε και το σχετικό βίντεο εδώ. Επίσης, στα Hondos Center συχνά το βρίσκετε με έκπτωση 40%, γεγονός που το καθιστά πολύ προσιτό.

Step 2. L' Oreal Extraordinary Oil

Step 3. Cream
Έχει περάσει καιρός από τότε που χρησιμοποίησα μία ενυδατική προσώπου την οποία να αγαπήσω όσο αγαπώ την Oils of Life Intensely Revitalising Cream από την The Body Shop. Η κρέμα αυτή αποτελεί το τρίτο βήμα της βραδινής μου φροντίδας, αν και κάποιες φορές μπορεί να την φορέσω και το πρωί κάτω από την αντιηλιακή μου. Η υφή της είναι τόσο βελούδινη, πλούσια και ανάλαφρη ταυτόχρονα. Δεν είναι καθόλου λιπαρή, απλώνεται εύκολα, απορροφάται άμεσα και εμποτίζει την επιδερμίδα σε βάθος. Νιώθεις τη σύστασή της να εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα χωρίς να φράσει τους πόρους και να δημιουργεί δυσφορία. Ακόμα και τώρα που η θερμοκρασία είναι ανυπόφορη, το δέρμα μου την υποδέχεται ευχάριστα. Το άρωμά της είναι μαγευτικό. Δεν ξέρω πώς αυτό είναι δυνατό, αλλά ανήκει στην ίδια αρωματική κατηγορία με εκείνη που ανήκει το Extraordinary Oil. Ζεστό και αισθησιακό, λίγο πιο herbal, αλλά σχετικό. Είναι εμπλουτισμένη με 3 πολύτιμα έλαια σπόρων από όλο τον κόσμο, γνωστά για τις αναζωογονητικές και αναπλαστικές ιδιότητές τους στην επιδερμίδα. Τα έλαια είναι κρύας συμπίεσης για να διατηρηθούν οι ισχυρές ιδιότητές τους και να διασφαλιστεί η απόλυτη εναρμόνιση με την επιδερμίδα. Την θεωρώ ιδανική για όλους του τύπους επιδερμίδας.

Step 3. The Body Shop Oils of Life Revitalising Cream

A look inside. The Body Shop Oils of Life Revitalising Cream

3 προϊόντα σε 3 βήματα κάθε βράδυ, που έχουν βοηθήσει την επιδερμίδα μου να φαίνεται πιο υγιής και πιο λαμπερή και ενυδατωμένη σε βάθος. Κανένα από τα προϊόντα δεν είναι λιπαρό, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά και για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, τα αρώματα βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, ώστε να μην δημιουργούν δυσφορία. Ένας συνδυασμός που αγαπώ και δεν θέλω να εξαντληθεί ή να αλλάξω.

Ποιο είναι το δικό σας απαραίτητο προϊόν για τη βραδινή σας ρουτίνα ομορφιάς?

Martina 
SHARE:

No comments

Post a Comment

Beauty Fashion Lifestyle Travel