September 04, 2014

"Let's talk about beauty blogging" - TAG

Επιστροφή στην πόλη με συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού για νέα ξεκινήματα, αλλά και νοσταλγίας για τις όμορφες στιγμές -νωπές ακόμα- που κουβαλάμε μέσα μας... Επιστροφή και στην αγαπημένη μας δραστηριότητα -beauty blogging- με ένα tag post, που δημιουργήθηκε από την Κωνσταντίνα του kwnstantinan.blogspot.com και την Κάτια του katiasbeautyworld.blogspot.gr. Let's talk about beauty blogging, λοιπόν, για να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Beauty blogging ramblings. It's a matter of a tag!

Πώς ξεκίνησες το beauty blogging;
Μία από εκείνες τις νύχτες, που το πνεύμα αρνείται να αφεθεί σε έναν ύπνο γαλήνιο, η απόφαση να ξεκινήσω το beauty blogging ήρθε ως φυσική συνέπεια της αγάπης μου για την ομορφιά. Ομορφιά σε όλα τα επίπεδα, την οποία όμως σε αυτό το blog προσπαθώ να στοχεύσω σε θέματα περιποίησης και μακιγιάζ. Άλλο ένα κίνητρο για να ξεκινήσω ήταν η τάση μου να φωτογραφίζω και να καταγράφω κομμάτια της καθημερινότητάς μου. Ίσως επειδή έτσι έχω την αίσθηση ότι τα κρατώ ζωντανά. Μικρά δημιουργήματα, που δίνουν μία χαρούμενη νότα σε καθημερινές στιγμές, ενώ παρέχουν πληροφόρηση στις αναγνώστριες που επιθυμούν μία ολοκληρωμένη και αληθινή άποψη από μία φίλη - καταναλώτρια, η οποία δεν καθοδηγείται από το κέρδος.

Τι κάνει για εσένα ένα blog όμορφο και τι σε ωθεί να το παρακολουθείς;
Λόγος όμορφα δομημένος, ξεκάθαρες φωτογραφίες, ειλικρίνεια απόψεων και προσωπικό στυλ. Ένα blog με αυτά τα στοιχεία με κερδίζει από την πρώτη ανάγνωση!

Πες 3 στοιχεία που κάνουν ένα beauty blog επιτυχημένο.
Η επιτυχία ενός beauty blog είναι κάτι σχετικό και εξαρτάται από τους στόχους που έχει θέσει η εκάστοτε blogger. Για παράδειγμα, μπορεί κάποια blogger να θεωρεί ότι το blog της έχει επιτυχία όταν έχει ξεπεράσει τον αριθμό των αναγνωστών που η ίδια έχει ορίσει ως κατώτατο όριο. Κάποια άλλη μπορεί να αναζητά αναγνώριση μέσα από τις επαφές με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Για μένα τα 3 στοιχεία που κάνουν ένα blog επιτυχημένο είναι αισθητική υπεροχή, ειλικρινείς και επίκαιρες παρουσιάσεις, και έντονο προσωπικό στίγμα.

Τι σου αρέσει να διαβάζεις περισσότερο στα beauty blogs (hauls, reviews, favorites);
Οι αγορές μου είναι πάντα στοχευμένες και τις περισσότερες φορές επιλέγω ποιότητα έναντι ποσότητας. Για το λόγο αυτό τα reviews είναι και τα αγαπημένα μου posts. Μου αρέσει να έχω μία σχετικά ολοκληρωμένη άποψη πριν προχωρήσω σε αγορά κάποιου προϊόντος, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω ενδώσει σε ενθουσιώδεις αγορές της στιγμής! Αγαπώ επίσης πολύ τα hauls, μιας και εκτός από τις ιδέες που δίνουν, ικανοποιούν και την ανάγκη του "κρυφοκοιτάγματος" σε ξένες  "shopping bags"!

Πες 3 αγαπημένες σου beauty bloggers και γιατί.
Απολαμβάνω να διαβάζω πολλά blogs και θα ήθελα να αναφερθώ σε όλα, δυστυχώς αναγκάζομαι να περιοριστώ σε 3...
http://www.blushingloves.com/ για τις υπέροχες φωτογραφίες, τον ξεκάθαρο και δομημένο λόγο και την πληρότητα των παρουσιάσεων.
http://allthingsyouare.blogspot.gr/ για την λογοτεχνική γραφή και τον old-fashioned ρομαντισμό που αποπνέει.
http://mint-vinyl.blogspot.gr/ για τις εξαιρετικές φωτογραφίες και το ιδιαίτερο "on-trend soft goth with a twist" στυλ.

Τι σε χαλάει να δείχνει μία beauty blogger στο blog της;
Παρουσιάσεις προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας και άγνωστης προέλευσης, τα οποία έχουν προσφερθεί δωρεάν στην blogger με αντάλλαγμα την θετική κριτική. Η τακτική αυτή καταλήγει σε ένα φαινόμενο "εκμετάλλευσης" των bloggers, το οποίο στερεί την γνησιότητα και την ειλικρίνεια των απόψεων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταδικάζω ή απορρίπτω τις συνεργασίες με εταιρείες με τις οποίες υπάρχει αμφίδρομη και ορθή πολιτική συνεργασιών.

Έχεις δημιουργήσει φιλίες ή επαφές μέσα από το beauty blogging με άλλες bloggers;
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι με κάποιες κοπέλες, τις οποίες δεν γνωρίζω προσωπικά, έχει δημιουργηθεί ένα είδος ιδιότυπης "φιλίας" και επαφής! Συμπαθώ ιδιαίτερα και ανταλλάσσω απόψεις πολύ συχνά με την γλυκύτατη Γεωργία από το http://georgiastips2.blogspot.gr/, την ευγενέστατη, γλυκιά και ειλικρινή Κωνσταντίνα από το kwnstantinan.blogspot.com, την παθιασμένη και αυθόρμητη Δανάη από το danahmanwlakh.blogspot.com, και τις αξιολάτρευτες Jovanna και Σοφία από το http://mint-vinyl.blogspot.gr/. Θα ήθελα όμως να αναφέρω και την ανεπανάληπτη, γλυκιά και με χιούμορ Φωτεινή από το http://ikatina.blogspot.gr/, καθώς και την αυθόρμητη και συγκλονιστική Jazzy από το crazyjazzy.blogspot.gr, με τις οποίες -παρότι δεν επικοινωνώ τόσο συχνά- απολαμβάνω κάθε φορά που ανταλλάσσουμε απόψεις!

Πιστεύεις ότι στο beauty blogging όσον αφορά τη θεματολογία, όλα τα beauty blogs, λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους;
Κάθε blog είναι ξεχωριστό, μιας και αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα της δημιουργού του. Έτσι, μπορεί η θεματολογία να είναι κάποιες φορές προβλέψιμη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα διαφορετικό.

Τι έχεις να πεις για την αντιγραφή ιδεών ή post από άλλες bloggers; Έχει τύχει να σε αντιγράψει άλλη blogger; Πως αντέδρασες;
Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι εμφανίζονται συχνά αντιγραφές κειμένων και φωτογραφιών, ακόμα και πρωτότυπων ιδεών. Προσωπικά, δεν βρίσκω κανένα νόημα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, μιας και το blog αποτελεί έκφραση μιας πτυχής της προσωπικότητας της κατόχου του, και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μία blogger να παρουσιάσει ως δικό της ξένο περιεχόμενο. Μου έχει συμβεί να αντιγράψουν ιδέες και φωτογραφίες μου δύο bloggers, κάτι που θεώρησα "φθηνό", εφόσον δεν υπήρχε κάποια αναφορά της πηγής τους. Με την μία από αυτές επικοινώνησα, αλλά δεν έλαβα ποτέ απάντηση...Η έμπνευση αποτελεί κάτι τελείως διαφορετικό από την αντιγραφή, την οποία θεωρώ αδικαιολόγητη.

Τι είναι για εσένα ομορφιά;
Είναι η λάμψη που αποτυπώνεται στα μάτια και το πρόσωπο, η θετική ενέργεια που σε γεμίζει με χαρά, το χαμόγελο που σε αιχμαλωτίζει ακόμα και όταν δεν υπάρχει ίχνος μακιγιάζ... Η ομορφιά του εσωτερικού κόσμου που δεν κλείνεται μέσα σε κανένα μπουκαλάκι...

Πες 2 beauty bloggers που μέσα από φώτος ίσως, ή και από κοντά, θεωρείς όμορφες. Δεν χρειάζεται να τις παρακολουθείς ή να έχεις επαφές.
Η καθεμιά από εμάς έχει την δική της ξεχωριστή ομορφιά, έτσι δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες κοπέλες, με δεδομένο επίσης το γεγονός ότι δεν έχω γνωρίσει κάποια κοπέλα προσωπικά.

Επηρεάζεσαι από άλλες beauty bloggers όσον αφορά την αγορά προϊόντων ή γενικά το blogging, θετικά ή αρνητικά;
Λαμβάνω σοβαρά υπόψη τις απόψεις των beauty bloggers που παρακολουθώ, ενώ όμως παράλληλα δεν ξεχνώ ότι κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και έχει τις δικές της ανάγκες. Έτσι οι απόψεις που διαβάζω αποτελούν κατευθύνσεις προς την αγορά ή μη, ενώ υπάρχει πάντα και η προσωπική κρίση.

Πολλές beauty bloggers εκθειάζουν προϊόντα που παραλαμβάνουν δωρεάν. Ποια είναι η γνώμη σου γι' αυτό;
Αναφέρθηκα ήδη παραπάνω στο θέμα αυτό και εκφράζω ξεκάθαρα την αρνητική στάση μου πάνω σε αυτό το φαινόμενο. Είναι ένα είδος "θυματοποίησης" της blogger, η οποία πέφτει στην παγίδα με αντάλλαγμα κάποια δωρεάν προϊόντα και φυσικά την διατήρηση καλών σχέσεων με την εκάστοτε εταιρεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα blog, το οποίο -για μένα- χάνει την αλήθεια του και την ελευθερία του και συνεπώς σταματά να μου προσφέρει αυτό που ζητώ. Ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και ορθή πληροφόρηση. Δεν απορρίπτω συνεργασίες με εταιρείες, εφόσον γίνονται κάτω από όρους που δεν αλλοιώνουν την ποιότητα του blog.

Σχολιάζεις σε άλλα posts άλλων blogs εύκολα; Λες την άποψη σου; Σου αρέσει να σχολιάζεις και να ανταλλάσσεις απόψεις ομορφιάς;
Σχολιάζω συχνά, ιδιαίτερα όταν θέλω να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με ένα προϊόν που αναφέρθηκε στο σχετικό post και όταν είμαι ενθουσιασμένη με την παρουσίαση! Όταν κάτι μου αρέσει, αλλά δεν έχω κάτι να πω, τότε δεν διστάζω να δώσω likes και +1s! Τα likes και τα σχόλια, θεωρώ ότι δίνουν πάντα χαρά στην blogger, η οποία λαμβάνει ένα θετικό feedback ως επιβράβευση για την δουλειά της.

Το μήνυμα που θέλεις να περάσεις μέσα από το beauty blog σου;
Το blog μου αποτελεί την ελεύθερη έκφραση των απόψεων και της αγάπης μου για θέματα που αφορούν την περιποίηση, το μακιγιάζ, αλλά και για την ομορφιά γενικότερα. Γιατί η ομορφιά βρίσκεται παντού... Σε μια γλυκιά ματιά, σε ένα όμορφο πρωινό, σε μια κούπα καφέ, στο ουράνιο τόξο μετά τη βροχή, σε εκείνο το φούξια κραγιόν, στο άρωμα που σε ξεσηκώνει, στο απαλό alpaca πουλόβερ σου, στην ψυχή και το πνεύμα... Ναι, η ομορφιά βρίσκεται παντού, όπως και η αγάπη...


Ευχαριστώ θερμά την Κωνσταντίνα από το kwnstantinan.blogspot.com η οποία ήταν η πρώτη που με προσκάλεσε στο tag και την Γεωργία από το http://georgiastips2.blogspot.gr/ για την ευγενική της πρόσκληση, ενώ με τη σειρά μου κάνω tag τα ακόλουθα blogs:

Mint Vinyl http://mint-vinyl.blogspot.gr/
My Beauty Map http://mybeautymap.blogspot.gr/
Our Beauty Wonderland http://ourbeautywonderland.blogspot.gr/
Mint Floral Diary mintfloraldiary.blogspot.com
Touch of Rouge http://www.touchofrouge.com/
Crazy Jazzy crazyjazzy.blogspot.gr
I Katina http://ikatina.blogspot.gr/
Beauty Maniac beautymaniac.gr
My Beauty-full Life http://danahmanwlakh.blogspot.gr/
Fairy Makeup Tales fairymakeuptales.blogspot.gr


 Martina


SHARE:

No comments

Post a Comment

Beauty Fashion Lifestyle Travel